AVPassaat
Loopgroep beginners voor hardlopen
Geschreven door Gert Schut   

Op zaterdag 17 september 2016 10.00 uur start bij AV Passaat een training voor de beginnende hardloper. De training staat onder leiding van Gert Schut die hierover zegt: "Legio beginnend loper start enthousiast aan een schema van internet of gekregen van een bekende. Meestal strandt dat voornemen door een gebrek aan wilskracht. Kortom de bekende stok achter de deur ontbreekt. Een beginnende hardloper wil snel resultaat zien en gaat dan te hard of teveel trainen. Een blessure is dan binnen de kortste keren het einde van het goede voornemen. De stok om bij Passaat te blijven trainen zijn de vaste tijden waarop de loper bij de vereniging wordt verwacht en de begeleiding door  geschoolde trainers". 

Onder professionele begeleiding wordt het prestatievermogen langzaam opgebouwd. De jarenlange ervaring met beginnende hardlopers staat borg voor de kwaliteit van een verantwoorde opbouw. De training wordt op dinsdag en donderdag en zaterdag gegeven.  Op dinsdag en donderdag begint de training om 20.00 uur en op zaterdag om 10.00 uur.

Het loopvermogen is, met drie trainingen per week,  in december zodanig (ca. 1 uur achter elkaar lopen) dat aangesloten kan worden bij de bestaande trainingsgroepen. Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen. Per vier weken wordt een trainingsschema uitgereikt zodat bij een keer van verhindering de training in eigen tijd toch kan worden gedaan.

De kosten voor deze training zijn in het kwartaallidmaatschap van de vereniging inbegrepen.

Informatieavond

Op donderdag 8 september 2016 , aanvang 20.15 uur, wordt tijdens een informatiebijeenkomst toelichting gegeven over de trainingen, kleding, schoeisel en een aantal praktische zaken in de kantine van Passaat.

Op zaterdag 17 september, 10.00 uur  kan zonder vooraanmelding gestart worden met de eerste training op de locatie van AV Passaat aan de Andoornlaan 38 te Papendrecht.

Aanmelden of nadere informatie via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 
NK Atletiek voor junioren
Geschreven door Een enthousiaste toeschouwer   

Op 1,2 en 3 juli vond het NK atletiek voor junioren plaats in Breda. Op de mooie atletiekbaan van AV Sprint werd in drie dagen het programma afgewerkt. Hier zijn drie AV Pasaatleden ook in aktie gekomen. Roos Blokhuis, Sam Kraaijeveld en Kirsten Kuntz hadden zich weten te plaatsen voor deze nationale kampioenschappen. Er zijn top prestaties geleverd. Sam wist zich in een goede race al op vrijdagavond van een finaleplaats verzekerd op de 800m.

1-1-07-DSC01902-002

Op de zaterdagmorgen kwam Kirsten in actie op de 100 m sprint. Daar wist ze de halve finale te bereiken. Later bleek een finaleplaats helaas een stap te ver.  Op de zaterdagmiddag liep Sam een zinderende 800 m finale. De race was top op het allerlaatste moment reuze spannend, maar Sam wist met een laatste krachtinspanning in 1:57:56 toch maar mooi de bronzen plak te pakken!

Zondag was Kirsten aan de beurt bij het polsstokhoogspringen. 15 deelnemers streden in de finale om de medailles, de lat ging hoger en hoger en Kirsten wist met 3.26m een 5e plek te bemachtigen.

1-DSC02041

Roos was tenslotte aan zet in de finale van de 1500m. Het werd een woelige race met wat trek en duw werk. Het leidde tot een valpartij voor Roos in de laatste ronde. Dat zette Roos op een achterstand, maar ze wist de achterstand op het hele veld in de kortste tijd weer goed te maken en wist te finishen als 4e. Jammer van die val, anders had ze zeker het podium weten te behalen!

Een 3e, 4e en 5e plaats op het NK: Een mooi totaalresultaat voor onze Passaat Junioren!

 
Geslaagde activiteiten rondom het EK
Geschreven door Miranda van Loon   

Geslaagde activiteiten rondom het EK

Afgelopen weekend hebben er diverse activiteiten bij AV Passaat plaatsgevonden in het kader van het samen beleven van de EK Atletiek die deze keer in eigen land gehouden werd. Nadat op vrijdag het programma vooral op onze pupillen gericht was, benutten op zaterdag enkele tientallen volwassenen en junioren hun kans om kennis te maken met, danwel hun vaardigheden te verbeteren in, één of meerdere disciplines van de sport.

Lees meer...
 
pupillenavond van het EK atletiek weekend
Geschreven door Laura Schop   

Op 8 juli was het dan zover, de pupillenavond van het EK atletiek weekend bij AV Passaat. Na een korte uitleg van Ivo Bijl (winnaar zilveren medaille op het NK op de 3000 meter steeple) gingen de atleten aan de slag met de clinic steeple chase. De pupillen beginnen met de warming-up en nadat alle spieren los zijn gemaakt, gaan ze naar de hordes toe. Daar aangekomen blijkt dat de hordes van dichtbij stukken hoger zijn dan dat het lijkt van een afstandje. Toch gaan de atleten vol goede moed aan de slag en lijkt het alsof ze er overheen vliegen. Uiteindelijk komen ze aan bij het natte gedeelte van de steeple chase, de waterbak! Ivo heeft op de baan een klein zwembadje neergezet. Het zorgt letterlijk voor een spetterend einde van de clinic en een grote lach op het gezicht van de atleten en ouders.

 

De rest van de foto's kunt u hier zien.

 
De dames senioren gaan door naar de promotiewedstrijd op 18 september
Geschreven door Britt de Reus   

Zondag 26 juni was voor de dames van AV Passaat de laatste seniorencompetitie. Deze vond plaats in Spijkenisse. De dames wisten dat ze veel kans maakten om de promotiewedstrijd te behalen, dus ze begonnen allemaal gemotiveerd aan deze dag.

De dag begon met de 100 meter horden voor Suzanne Janssens en Kim van Leeuwen. Suzanne liep een tijd van 16,58sec en Kim van Leeuwen 20,89sec. Suzanne moest gelijk door naar het hoogspringen en sprong een hoogte van 1,45m. Het kogelslingeren werd voor de eerste keer gedaan dit jaar in de derde divisie. Bij de eerste groep kwam Amber van der Waal tot een afstand van 33,73m, later die dag was het de beurt aan Simone Veth om te gaan kogelslingeren en zij wierp hier een stand van maar liefst 35,54m. Dit is een persoonlijk record voor Simone en ook een clubrecord bij de vrouwen masters 35+.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 39