AVPassaat
3e plek voor Dames van Passaat op promotie wedstrijd.
Geschreven door Amber van der Waal   

Zondag 17 september mocht het dames team van Passaat uitkomen op de promotie wedstrijd waar ze streden voor een plek in de top 5 om door te mogen naar de 2e divisie. De dag begon goed met Britt de Reus op het verspringen, ondanks een blessure wist zij toch 4,43m te springen. Amber van der Waal begon met het kogelstoten en stootte 10,02m, later op de dag mocht zij ook nog speerwerpen waar ze een afstand van 28,58m wist te werpen. Ook Simone Veth mocht laten zien wat ze kon op het kogelstoten en speerwerpen. Simone stootte de kogel naar 10.06m en de speer wierp zij 24,26m. Maaike van Tuijl begon haar dag met de 800m en liep een tijd van 2:41,91min. Even later mocht zij ook nog verspringen en sprong na 2 jaar niet gesprongen te hebben toch nog een knappe 4,04m. Suzanne Janssens wist bij het hoogspringen een hoogte te behalen van 1,45m en later op de 400m horde een goede tijd neer te zetten van 1:08,83min. Na Suzanne was het de beurt aan Yvonne van de Kop om te gaan hoogspringen. Zij sprong na een lange blessure tijd 1,30m. Kirsten Kuntz was degene die polsstokhoogspringen ging doen. Tussendoor liep zij ook nog de 100m. Bij het polsstokhoogspringen sprong zij 2,70m en op de 100m liep zij een tijd van 13,28sec. Ook Sephora Bancé kwam uit op de 100m en liep een goede tijd van 13,02sec. Pricilla Huisman kreeg de 400m en de 200m voor haar kiezen. Op de 400m heeft zij een tijd van 1:04,03min neergezet. De 200m deed zij in een tijd van 26,90sec. Anna Aalbers liep de 3000m en behaalde een mooie tijd van 12:34,89min. Aan het eind van de dag moest ook de estafette nog gelopen worden. Degene die dat mochten gaan doen waren Suzanne, Pricilla, Sephora en Kirsten. Met een tijd van 50,42sec werden zij eerst met de estafette.

 

 

Na deze lange dag vol goede prestaties werd het erg spannend, maar ondanks alle blessures binnen het team zijn zij toch 3egeworden van Nederland bij deze promotie wedstrijd en zijn daarmee door naar de 2e divisie!

 
Hapjesavond na de clubkampioenschappen
Geschreven door Britt de Reus en Tijmen van Straten   

Beste atleten,

Na de clubkampioenschappen (zaterdag 29 september) wordt een hapjesavond georganiseerd! Deze vindt plaats na de laatste prijsuitreiking.
Voor hapjes wordt gezorgd, de drankjes zijn voor eigen rekening.
We hopen jullie allemaal te zien om er een gezellige avond van te maken. 
AED verplaatst naar buiten
Geschreven door Administrator   

De AED die tot voor kort in de kantine van AV Passaat hing, is verplaatst en hangt nu, buiten de toegangspoort, aan de buitenmuur. Op de hoek van het pand (Fysioost/PKC) hangt hij in een speciale  AED-buitenkast met een cijferslot. De locatie van de AED én de code van het slot is bekend bij de 112 meldkamer en tevens bij het barpersoneel van AV Passaat. Zo is de AED 24 uur per dag beschikbaar voor bezoekers en mensen in de directe omgeving en kan deze cruciaal zijn en wellicht een leven redden, ook als er iemand buiten openingstijden een hartstilstand krijgt.

Mocht u de AED voor iemand nodig hebben:

 - Bel direct 112, zij geven u de code door

 Indien u niet in de gelegenheid bent om te bellen vraagt u de barmedewerker om de code van het slot (overigens is deze code ook bij onze vaste vrijwilligers bekend).

 

 

 
Loopgroep hardlopen voor beginners
Geschreven door Dick Markesteijn   

Passaat start op 2 september 2017 met een nieuwe loopgroep voor beginners.

Deze loopgroep is bedoeld voor volwassenen die geen of slechts een bescheiden loopervaring hebben. Doel is verbeteren van conditie, laten wennen van het lichaam aan (rustig) hardlopen en aanleren van een goede hardlooptechniek. Dit gebeurt onder professionele begeleiding. Nadruk ligt op langzaam verbeteren van het prestatievermogen, niet op snelheid. Na drie maanden wordt het project afgesloten door deel te nemen aan een prestatieloop over een afstand van 5 kilometer. Na die periode heeft u voldoende niveau om aan te sluiten bij de bestaande loopgroepen van Passaat. Op zaterdag 2 september 2017 om 9.00 uur start bij AV Passaat de eerste training op de atletiekbaan aan de Andoornlaan in Papendrecht.

Lees meer...
 
Sportief Wandelen elke donderdagavond bij Passaat
Geschreven door Dick Markesteijn   

Sportief de lente in? Vanaf 6 april kunt u elke donderdagavond sportief wandelen bij Atletiekvereniging Passaat in Papendrecht. 

Sportief wandelen is een sport die verder gaat dan het ‘gewone’ wandelen. Het is een dynamische beweging waarbij het contact aan de grond behouden blijft (er is dus geen sprake van hardlopen), maar dankzij extra arminzet en het aanhouden van een hoger tempo dan bij het reguliere wandelen kan sportief wandelen een redelijk intensieve bezigheid zijn.

Voor wie geschikt?

Het is een sport die geschikt is voor mensen die niet willen of kunnen hardlopen. Het is heel geschikt bij verminderde belastbaarheid (zoals slechte knieën of rug). Ook voor mensen met overgewicht, reumatische aandoeningen, astma, stress en diabetici is dit een verantwoorde en laagdrempelige vorm van bewegen. Ook voor veel hardlopers met een blessure is dit een ideale activiteit en zelfs voor ieder die zijn/haar conditie wil verbeteren.

Elke donderdagavond bij Passaat

De trainingen, compleet met warming-up en cooling-down, zijn op en rond de atletiekbaan van Passaat, Andoornlaan 38, 3356 LC Papendrecht, en duren maximaal 1,5 uur. De training begint steeds om 20.00 uur. Op donderdag 6 april is de eerste training. U kunt probleemloos op een later moment instappen.

Gereduceerd lidmaatschap

Voor wie wandelt bij Passaat geldt een gereduceerd lidmaatschapstarief. De eerste weken kunt u kosteloos uitproberen of het u bevalt.

Aanmelden

Als u belangstelling heeft om deel te nemen, stuurt u dan een berichtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of kom gewoon langs. Overigens kunt u bij Passaat ook sportief wandelen op maandagochtend.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 39