Goud op het NK Atletiek voor Roos Blokhuis en Sam Kraaijeveld
Geschreven door voorzitter   

Roos Blokhuis - foto Erik van Leeuwen

Vught was dit jaar het decor voor het NK atletiek voor junioren. Op de mooie atletiekbaan aan de rand van het bos zijn maar liefst acht AV Passaat atleten in aktie gekomen. Tijmen van Straten,  Liam Paalvast, Roos Blokhuis, Sam Kraaijeveld, Sephora Bencé, Vica van Middelkoop, Kirsten Kuntz en Julian Erkelens  hadden zich weten te plaatsen voor deze nationale kampioenschappen.

Twee van hen wisten zelfs een eerste plaats te bereiken. Zowel Roos Blokhuis als Sam Kraaijeveld liepen op de zaterdag de 1500 m in de series naar een finaleplaats. Beiden wisten op zondag in de finale een toprace te lopen en daarmee de gouden medaille op te eisen. Roos liep sterk en won met maar liefst 6 seconden voorsprong op nummer 2. De race van Sam was erg spannend. Waar hij bij de bel voor de laatste ronde nog op de 4e plek liep wist hij in een prachtige slotronde en een sterke eindprint de 1e plek op te eisen.

Ook de andere Passaat deelnemers haalden mooie resultaten: Bij het speerwerpen werd Tijmen van Straten 11e, Liam Paalvast haalde de 15e plek.  Julian Erkelens kwam in aktie bij de 100 en 200m sprint waar hij zijn eigen PR zelfs iets scherper stelde. Julian Erkelens heeft ook deelgenomen aan het verspringen en heeft een 8e plaats behaald. Sephora Bancé liep de 100 m sprint en evenaarde haar PR, Vica van Middelkoop liep als C junior mee met de B junioren op de 200 m sprint. Kirsten Kuntz kwam in actie op zowel de 100 als de 200m sprint en behaalde daarnaast bij het polsstokhoogspringen een 7e plaats. 

Acht deelnemers en maar liefst 2 gouden plakken op het NK: Een prachtig totaalresultaat voor de Passaat Junioren!

Foto door Erik van Leeuwen