Veel Oranje op het podium
Geschreven door Willem Huisman   

Zaterdag 19 februari is een groot aantal Passaat-pupillen en -junioren afgereisd naar Gorinchem voor de laatste cross van dit winterseizoen.

Bij de jongens mini wist Jurre Chapel te winnen met een grote glimlach op zijn gezicht. Deze ging er ook niet meer vanaf, want ook in het eindklassement beklom hij het hoogste podium. Rinze Korevaar behaalde een mooie tweede plek.

Bij de jongens C hadden we 1 deelnemer: Tijl Weterings. Hij eindigde op een mooie zesde plaats.

Bij de meisjes pupillen B was het aan de top spannend. Marieke Ter Meulen moest goed eindigen voor een plek op het podium en dat deed ze dan ook. Ze finishte als tweede en wist daardoor in het eindklassement derde te worden. Femke van der Waal werd 9, Marieke van den Adel werd 13 en Linet den Hartog 14.

 

 

Bij de jongens B wist Bjarne van Valen een mooie race te lopen en werd in totaal vierde, helaas net naast het podium. Renzo Korevaar en Luuk Boer deden het ook goed: een mooie 9e en 15e plaats. Door ziekte kon Cas Kraal niet mee doen; hij werd daardoor 16e.

Bij de meisjes A1 werd het een strijd om het brons. Helaas lukte het Janneke den Boer wegens een blessure net niet goed te finishen en belandde daardoor net naast het podium. Jasmijn Korevaar werd 5e en onze lachende Erin van Lambaart werd 8e.

Bij de jongens A1 was het al bekend wie kampioen werd, er werd dan ook alleen voor de eer gelopen. Jesper Mol had alle wedstrijden gewonnen en mocht daarom het hoogste plekje op het podium beklimmen, goed gevolgd door Marijn Chapel die elke keer tweede was geworden. Hjalmar van Valen eindigde op een mooie zevende plaats gevolgd door Lucas Bode.

Bij de meisjes A2 was het ook niet echt spannend. Kyra Korevaar wist ook alle wedstrijden te winnen en werd beloond met een mooie beker. Danique de Kock werd 6e en Nikita de Kock werd 8e.

Ook bij de jongens A2 was de top al bekend. Met een ruime voorsprong wist Jochem Wiersma alle wedstrijden te winnen, gevolgd door Jop Jongkind, die tweede werd. Marijn van Rumph werd 10e, Stijn van der Waal 11e en Thijs van Es werd 14e.

Ook bij de junioren ging het goed. Zo werd bij de meisjes junioren D Siva van Middelkoop eerste . Even dreigde dat ze de wedstrijd moest missen vanwege ziekte maar ze had al 1 wedstrijd gemist dus ging ze toch van start. Roos Korevaar werd 9de.

Een groot aantal junioren jongens D verscheen aan de start. Het werd een spannende strijd voor zilver en brons. Uiteindelijk ging het zilver naar Arjen Schipper en het brons naar Erik Hokken. In het middenmoot werd Luc de Goeij 8e, Gael Rietveld 9e, Tim van Vliet 13e, Christiaan van den Adel 15e, Jochem Stoppelenburg 17e, Max Kraal 18e en David Bode 19e.

Ook voor de jongens junioren C waren er twee podiumplaatsen. Jeroen Jonker werd hier tweede, gevolgd door zijn clubgenoot Fabian Korrubel. Steven de Kock werd zesde.

Wij als trainers zijn dan ook zeer trots op onze atleten en hopen ze weer aan te kunnen moedigen op de open baanwedstrijd op 25 maart in Papendrecht en anders bij de competitie.