Technische beleidsplan
Geschreven door Ferry Konter   

Beste baanatleten en ouders/verzorgers,

Met trots presenteren de trainers van AV Passaat het nieuwe technische beleidsplan voor de baanatletiek genaamd "De Rode Draad". Hierin hebben we afspraken gemaakt over de gezamenlijke aanpak van de trainingen. Hoe we om willen gaan met atleten (per leeftijdsgroep) en welke technieken ze als eindniveau in die categorie zouden moeten beheersen.

We doen dit door middel van een doorgaande lijn waarbij de atleten steeds meer gaan kunnen. Daarnaast worden er verschillen gemaakt in insteek (spel of prestatief) per categorie en is er per categorie een andere verdeling van de basis motorische vaardigheden (snelheid, kracht, uithoudingvermogen, coördinatie en beweeglijkheid) Dit doen we op basis van wat er wenselijk is voor die leeftijd.

Uiteraard blijven we als trainers differentiëren bijvoorbeeld bij kinderen die vooruit of wat achter lopen vergeleken bij andere, kinderen die instromen op een latere leeftijd en als bijvoorbeeld blijkt dat een groep iets nog niet aan kan. Het technische beleidsplan kunt u hier ophalen. We zullen dit ook toelichten tijdens de ouderavond op 17 maart 2014.

Namens de baanatletiektrainers,

Ferry Konter

Trainingscoördinator baanatletiek