AVPassaat
Passaat C Junioren strijden op Nationaal Niveau
Geschreven door Ric Janssen   

In het weekeinde van 30 en 31 augustus vonden in Amsterdam de Nationale Kampioenschappen Atletiek plaats voor junioren C. Ook AV Passaat atleten wisten zich dit jaar weer voor deze topwedstrijd te plaatsen.
Op de zaterdag kwam Liam Paalvast in aktie bij het speerwerpen. Hij wist een afstand van 37.79 te bereiken.   Bij het onderdeel polsstokhoogspringen waren maar liefst twee atletes van Passaat te zien. Britt de Reus wist een hoogte van 2.22 m te springen. Kirsten Kuntz behaalde de 2.82 m en moest vervolgens op een drafje naar de start van de 300 m horden die helaas samenviel met de polsstokwedstrijd. De horden werden in een tijd van 50.38 s genomen. De lat bij het polstokspringen was inmiddels naar de hoogte van 2.92, maar die moest Kirsten door de vermoeidheid overslaan. Ze ging direct door op de hoogte van 3.02 m, maar slaagde er helaas niet meer in om die hoogte te halen. Hierdoor Kirsten ging de bronzen medaille net aan haar neus voorbij.
Ook Britt de Reus had zich geplaatst voor de 300 meter horden, waarbij ze een tijd van 53.04  liep.
Sam Kraaienveld mocht van start op het loopnummer 1500 m. In een mooie race liep Sam naar de goede tijd van 4:30:03
Op zondag was het Liam Paalvast die opnieuw het spits mocht afbijten voor Passaat met het onderdeel kogelstoten. De kogel kwam op 11.41 m. Ook was het de beurt aan Britt de Reus om de 80 m horden te lopen. Hier behaalde ze een mooi PR in 14.28.  
Op het polsstokhoogspringen opnieuw Passaat in aktie. Aron Blom overtrof zijn eigen record en kwam uit op een PR van 2 meter en 96 cm.
Kirsten Kuntz liep de 300 m en wist in de series al haar PR aan te scherpen in een tijd van 43.36. Later op de dag liep ze de finale en liep dit succesvol met nogmaals een PR in 43.31 en een 7e plek.

 
Masters in de prijzen
Geschreven door Alex Halter   

Zijn meestal de jonge kanjers van Passaat in de picture, willen we toch ook weer eens aandacht schenken aan onze masters die regelmatig op het podium verschijnen.

 

Was het in de winter Albert Stehouwer die brons won op de NK veldloop, en Arie van der Leun het circuit van Buuren won, een circuit over 10 verschillende wedstrijden.

Arie van der Leun heeft na dat circuit een rustige periode achter de rug wat wedstrijden betreft, maar nu in zijn eerste wedstrijd na een aantal maanden, weer de draad opgepakt met een 10km wedstrijd in Ouddorp, door de duinen en over het zachte mulle strand, Arie presteerde gelijk weer erg goed met een mooie 3e plaats,

Glunderend op het podium, kunnen we in de komende maanden nog meer van hem verwachten.

 
Bart van Nunen 2e Europeaan en 12e overall op het WJK!
Geschreven door Ric Janssen   

Afgelopen week werd in het Amerikaanse Eugene (Oregon) het Wereldkampioenschap atletiek voor junioren gehouden. Voor Team TopSportPerfection stond Bart van Nunen aan de start van de 10km.

Het was de eerste finale van het toernooi en direct na de opening was er dan ook een vlaggenoptocht en werd het Amerikaanse volkslied gezongen, waarna de 10km van start ging.

Lees meer...
 
Ivo Bijl wint zilver op NK Atletiek
Geschreven door Ric Janssen   

Afgelopen weekend vond in Amsterdam de Nederlandse Kampioenschappen atletiek plaats. Voor Team TSP stond hier op zondag Ivo Bijl aan de start. De student geneeskunde, die in de 2 weken hiervoor nog 6 tentamens had, stond aan de start bij de 3000 meter steeplechase.

Lees meer...
 
Goede prestaties Passaat atleten op Nederlands Kampioenschap Atletiek
Geschreven door Ric Janssen   

Bart van Nunen van de topsportperfection groep stond zondag aan de start van de 5000m bij de jongens A op het NK voor junioren te Amsterdam. Na een langzame eerste ronde (80 seconden) met veel geduw en getrek besloot Bart ervandoor te gaan en liep hij een lange solo race. Het tempo ging naar rondes van 68/69 sec, maar door de vele wind en omdat het best wel benauwd was, zakte het tempo wat in. De concurrentie had het echter ook zeer zwaar en kwamen weinig dichterbij. In de laatste ronde wist Bart nog te versnellen waardoor hij met ruime voorsprong in een -naar omstandigheden- prima tijd van 14:55 wist te finishen.
Voor Bart is dit zijn 5e nationale junioren titel.

Pricilla Huisman behaalde een bronzen medaille bij het polsstokhoogspringen door over 3.18 te springen. De 3.27 haalde ze net niet daar ze de lat raakte met haar elleboog. Tevens werd ze zondag 4e op de 200 meter. In de halve finale liep ze al een persoonlijk record van 25.81 die ze in een spannende finale wist aan te scherpen tot een mooie tijd van 25.55. Hiermee kwam ze maar 0.13sec te kort voor een tweede bronzen plak. Op zaterdag strandde ze bij de 400 meter in de halve finale met een tijd van 62.21.

 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 39