AVPassaat
Training en trainingsassistentie
Geschreven door Els van Riet   

Onze trainersgroep kan weer wat ondersteuning gebruiken omdat er door studie en werk enkele

trainers hun trainerschap op moeten geven.

 

We zoeken trainers voor maandag en woensdagavond bij pupillen en junioren. Heb je geen

ervaring maar lijkt het je leuk om de jeugdatleten van Passaat te trainen dan kan je beginnen

als trainersassistent. Opleidingsfaciliteiten zijn beschikbaar.

 

Het liefst hebben we natuurlijk mensen die elke week beschikbaar zijn maar het is ook goed

mogelijk om alleen een maandag of een woensdagavond in te vullen.

 

Tijdsbeslag: 1 uur per avond; maximaal twee uur in de week en dat terwijl veel ouders toch

aanwezig zijn omdat hun eigen kinderen op de baan zijn.

Informatie:

Urta Rozenstruik ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

 
Vertegenwoordiger Jeugd in het bestuur
Geschreven door Els van Riet   

Heeft u behoefte om mee te praten over jeugdbegeleiding en training dan nodig ik u uit om te

komen praten over de invulling van de functie Jeugd en baanatletiek. Sinds maart is de vacature

vacant. Op 16 september as vindt er een bestuursvergadering plaats waarin ik definitief mijn taken

neerleg. Overdracht en inwerken is natuurlijk mogelijk.

Tijdbeslag: gemiddeld 2 uur in de week.

Informatie:

Els van Riet ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

 
Roy Hoornweg Nederlands Kampioen 10.000m
Geschreven door TopSportPerfection   

Roy Hoornweg Nederlands Kampioen 10.000m Afgelopen 4 dagen werd in Amsterdam in het Olympisch Stadion het Nederlands Kampioenschap Atletiek georganiseerd. A.V.Passaat atleet Roy Hoornweg was mede door zijn 13.31 op de 5000m twee weken eerder in het Belgische Heusden de huizenhoge favoriet voor de titel. De Papendrechter die dit jaar op de 10.000m al drie keer onder de 29 minuten had gelopen, wilde dit nu solo ook proberen. Omdat Roy na 4 ronden al begon met het dubbelen van andere atleten en er toch wel een vervelend windje stond, moest hij na een tussentijd op de 5km van 14.25 dit doel loslaten. Met ruim een halve baan voorsprong op de nummer twee Mike Teekens en nummer drie Joeri Wolf kwam de atleet van Team TSP/CEP in 29.16.66 als Nederlands Kampioen over de finish. In mei werd teamgenoot Bart van Nunen ook al Nederlands Kampioen en wel op de halve marathon.

 
Loopgroep hardlopen voor beginners
Geschreven door Dick Markestijn   

Op zaterdag 19 september 2015 10.00 uur start bij AV Passaat een trainingsprogramma voor de beginnende hardloper. De training staat onder leiding van Gert Schut die hierover zegt: "Menig beginnende loper start enthousiast aan een schema van internet of gekregen van een bekende. Vaak strandt dat voornemen door een gebrek aan wilskracht. De bekende ‘stok achter de deur’ ontbreekt. Een beginnende hardloper wil snel resultaat zien en gaat dan te hard of teveel trainen. Een blessure is dan binnen de kortste keren het einde van het goede voornemen. Passaat reikt deze stok aan door vaste tijden waarop de loper bij de vereniging wordt verwacht, motivatie door medelopers en de begeleiding door een geschoolde trainer".

Onder professionele begeleiding wordt het prestatievermogen langzaam opgebouwd. De jarenlange ervaring met beginnende hardlopers staat borg voor de kwaliteit van een verantwoorde opbouw. De training wordt op drie keer per week gegeven. Op dinsdag en donderdag begint de training om 20.00 uur en op zaterdag om 10.00 uur.

Het loopvermogen is, met drie trainingen per week, in december zodanig dat u ongeveer 1 uur achter elkaar kunt hardlopen. Daarmee kunt u probleemloos aansluiten bij de bestaande trainingsgroepen. Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen. Elke vier weken ontvangt u een trainingsschema zodat u bij verhindering toch uw training kunt doen.

De kosten voor deze training zijn in het kwartaallidmaatschap van de vereniging inbegrepen.

Informatieavond en deelnemen

Op donderdagavond 10 september wordt tijdens een informatiebijeenkomst voorlichting gegeven over de trainingen, kleding, schoenen en een aantal praktische zaken. Aanvang om 20.15 uur in het clubgebouw van Passaat, Andoornlaan 38, 3356 LC Papendrecht.

Op zaterdag 19 september kunt u zonder vooraanmelding starten met de eerste training en dan twee weken sfeer proeven en kijken of het u bevalt.

Aanmelden of nadere informatie via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
Roy Hoornweg loopt zich in top 10 aller tijden
Geschreven door Topsportperfection   

Roy Hoornweg heeft zich met een tijd van 13.31.41 op de 5000m genesteld in de top 10 van de Nederlandse ranglijst aller tijden. De atleet van Team TSP/CEP greep  bij de KBC Nacht in het Belgische Heusden (18 juli) zijn kans om zijn pr van 13.43 flink scherper te stellen.

Afgelopen donderdag was Roy in Nederland teruggekeerd nadat hij zich een maand lang op 2000m hoogte in Roemenië had voorbereid op deze wedstrijd. Samen met de Roemeense marathonloper Marius Viorel Ionescu heeft de Papendrechter daar perfect zijn trainingen kunnen doen. In Heusden liet de atleet van A.V. Passaat gisterenavond onder ideale omstandigheden en in een perfecte serie zien waartoe hij in staat is.

Trainer Addy Ruiter, die Roy inmiddels al 11 jaar begeleid, kon zijn geluk niet op. "Eerst vorige week Bart van Nunen met 28.59 een 4e plek op het EK<23 en nu Roy met deze prestatie. Het is mooi om te zien dat onze aanpak nu leidt tot dit soort prestaties".
Roy zal over 2 weken aan de start staan bij het NK op de 10.000m.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 39