AVPassaat
Starten met hardlopen 2016
Geschreven door Gert Schut   

AV Passaat organiseert voor de 25e keer een Voorjaarsloopgroep voor beginnende hardlopers. Dit is elk jaar een groot succes mede dankzij een enthousiast begeleidingsteam.

Atletiekvereniging Passaat Voorjaarsloopgroep 2016

Hardlopen is een fantastische sport waaraan veel plezier te beleven valt. Vaak is er een hoge drempel om te beginnen. Daarvoor heeft Atle­tiekvereniging Passaat  een oplossing: een voorjaarsloopgroep voor de beginnende loper.

Met een uitgekiend trai­ningsprogramma van 20 weken kun je de Lenteloop in Papendrecht (5 km of 10 km prestatieloop) op 11 juni 2016 zonder problemen lopen. Deskundigheid, ervaring en enthousiasme zijn de sleutelwoorden van de organisato­ren.

Deelnemers

De Voorjaarsloopgroep is bedoeld voor personen die gestructureerd (en op een verantwoorde manier) “in beweging willen komen” en dat door middel van (hard)lopen willen verwezenlijken.

Ook voor diegenen die al individuele loopervaring hebben is er een trainingsprogramma. Voor de deelnemers is het een eyeopener dat het trainen in groepsverband stimulerend en prestatieverhogend werkt.

De minimumleeftijd voor deelname aan de loopgroep is 16 jaar.

Begeleiding

Een van de succesfactoren is de begeleiding.

De trainers Gert Schut en Ben Rietveld zullen gedurende  het hele traject het trainingsschema aan het niveau van iedere deelnemer aanpassen. Daartoe worden in het project diverse groepen geformeerd met gegarandeerd voor iedereen een geschikt niveau.  Elke groep wordt begeleid door ervaren lopers en een coördinator.

Lees meer...
 
Roy Hoornweg 2e Nederlander in de Zevenheuvelenloop
Geschreven door Dick Markesteijn   

De Zevenheuvelenloop in Nijmegen, een grote internationale wegwedstrijd over 15 kilometer met 25.000 deelnemers, stond het afgelopen weekend op de planning voor drie TSP/CEP atleten van Atletiekvereniging Passaat uit Papendrecht. De weersverwachting beloofde al dat het een echte herfstklassieker (windkracht 7) zou worden, en dat werd het ook...


Roy Hoornweg kon na de start al snel aansluiting vinden bij de kopgroep. Omdat het tempo van de kopgroep erg wisselde besloot Roy na een versnelling zijn eigen tempo te gaan lopen. De andere Nederlanders Khalid Choukoud en Abdi Nageeye bleven in de kopgroep, die al snel uiteen viel. Na 5 km sloot weer bij Choukoud aan waarna tussen beiden een spannende strijd ontstond. Op 1,5 km voor de finish pakte Roy de leiding, om die niet meer uit handen te geven. Hiermee werd Roy tweede Nederlander. In het veld van louter Afrikaanse wereldtoppers werd hij hiermee schitterend 10e overall in een tijd van 44 minuten en 49 seconden.

foto: Arjan Baggerman

Lees meer...
 
Eerste clubkleding uitgeleverd.
Geschreven door Els van Riet   

De eerste clubkleding wordt overhandigd aan de bestellers. Zij hebben daar per mail bericht van ontvangen. Komende week komen ook de eerste truien met naam, een grote wens van vooral onze pupillen en junioren.

De wintertrainingsjacks en de ritsbroeken zijn gemaakt en te bewonderen in de bestuurskamer. Ze zijn echt prachtig. Een ristbroek kost € 44,00 voor de maten 4xs tot en met xs en € 48,00 voor de maten van S tot en met XXL. De winterjacks die zeer geschikt zijn om in te lopen, winddicht maar ademend en waterafstotend, kosten  € 72,00 voor de kleine maten en € 80,00 voor de maten van S tot en met XXL.

Lees meer...
 
JUNIORENKAMP
Geschreven door Susanne Hulzen   

Hallo junioren,

Het juniorenkamp komt er weer aan! Op vrijdag 11 maart 2016 hopen we voor drie dagen te vertrekken naar de Peppelenburg in Otterlo. We zijn er al eerder geweest en het is een super locatie aan de rand van het bos. Ook dit jaar zit er een superleuk thema aan verbonden: Jungle, denk aan tropische dieren en planten, Tarzan & Jane, Junglebook en meer. 

Je kunt je vanaf nu opgeven om mee te gaan. We vragen je hiervoor de uitgebreide lijst in te vullen, die we nodig hebben voor o.a. het nachtregister van de accommodatie. Je definitieve inschrijving geldt pas als je het totaalbedrag van 60,- euro hebt overgemaakt. De uitgebreide lijst en meer informatie over de betaling vind je op de briefjes van het juniorenkamp  in de kantine (op de kast bij het grote prikbord). Opgeven kan ook via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , de invullijst wordt dan digitaal naar je toe gestuurd.

 
Voorzitter
Geschreven door John Peter Kuntz   

In september heeft Jo Kortooms aan het bestuur te kennen gegeven zijn functie als voorzitter van AV Passaat neer te leggen. Drukke werkzaamheden en problemen met zijn gezondheid hebben Jo tot dit besluit gedwongen. Het bestuur heeft hier uiteraard alle begrip voor. Dit is jullie op de trainingen door de trainers ook medegedeeld en jullie is verzocht om mee te denken en te zoeken naar een nieuwe voorzitter. Om toch niet geheel voorzitter-loos te zijn is op de laatste bestuursvergadering besloten om mij tijdelijk naast de rol van secretaris ook  de functie van voorzitter te laten vervullen.  Dit is wat mij betreft geen vanzelfsprekendheid, een aanstelling in deze functie zal ook door de leden moeten worden gedragen en worden goedgekeurd in de eerstvolgende algemene ledenvergadering.

Ik wil daarom hierbij nogmaals een beroep doen op eventuele kandidaten om zich te melden bij mij of een van de andere leden van het bestuur.

Tenslotte wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om Jo van harte te bedanken voor de vele jaren die hij aan onze mooie club heeft besteed. Niet alleen in zijn rol als voorzitter, die hij met veel elan heeft vervuld, maar ook als trainer en als organisator van vele activiteiten; van looptrainingen op bijzondere plekken, het jaarlijkse marathon-project, de estafettetochten naar Blomberg, tot fiets- wandel- en wadlooptochten aan toe.

Jo, we hopen allen dat het met je gezondheid weer de goede kant op gaat en dat we je binnenkort weer met veel plezier bij Passaat kunnen zien lopen. Bedankt voor je tomeloze inzet de afgelopen jaren!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 39